Förnyande av löften

Har man varit gift i 10 år så och vill fortsätta välja varandra i medgång och motgång så kan man absolut passa på att slå till med en rejäl tvådagars fest! Det gjorde nämligen jag och min man och även om det är lite tokigt att ha sig själv som referens så vet jag att många är nyfikna på hur det gick till och hur det såg ut…  

Vi ville fira med våra barn och våra vänners och familjs barn som inte var med första gången för 10 år sedan så första dagen bjöd vi in alla gäster med hela familjer till vår trädgård för pizza & bubbel och det var en av de bästa kvällarna i mitt liv att se alla barn på dansgolvet med de glittrande Dj-a-Sisters som spelade musik eftermiddagen och kvällen igenom! Att få gå på stor fest och dansa till DJs med sina föräldrar var något barnen minns för resten av sina liv och det märktes! Det gjordes pizzor på löpande band i ett hörn, serverades bubbel och öl i ett annat och lite senare dök kaffe och chokladpraliner upp medan dansgolvet fylldes. Allt medan poolen stod öppen så till slut kunde inte min kära man hålla sig och hoppade i poolen med kläderna på för att stänga festen  – till jubel och applåder! Ridå. 

Dagen efter bjöds gästerna in till vackra Homanäs gård för mingel vid fyra, där bjöds det på rosé och öl under parasollerna och även vi anlände för att hinna kramas och prata med alla gäster innan vi drog igång ceremonin med trumsolo av min kära far som ledde alla till bänkarna… Och till tonerna av Under the bridges of Paris with you som min svärfar spelade på sin gitarr så anländer vi som en familj till blomsterbågen – vi två och våra två söner som vi längtade och drömde om redan då för 10 år sedan när vi sa ja till varandra i kyrkan. Tänk att vi nu kunde få förstärka, förnya och välja varandra igen med all historik och alla tuffa motgångar och ljuvliga medgångar genom dessa år! Svärfar höll i cermonin kring förnyelse av löftena och vi ville förstärka att vi kan ju faktiskt välja VEM SOM HELST PÅ JORDEN – gräset är grönare osv… Men att vi fortfarande vill välja varandra igen och igen och igen. Vår vän, artisten Tingsek, sjöng samma låtar som vi hade på vår vigsel 10 år tidigare i ny tolkning och vi grät – aj alla grät FLODER. Det var så speciellt och vackert att få dela den stunden med vänner och familj men framförallt våra barn. Efteråt bjöd vi på champagne och Sax on the beat stod för tonerna på bakgården innan ett partyladdat gäng dansade in till Dj Alex Wayne som stod för beatet under middagen tillsammans med våra otroliga toastmasters. Vi ville ha mellanrätter med sån mat vi älskar så nybakat bröd stod på bordet, carpaccio, pizza och burrata serverades också innan risotton gjorde entré och även direkt efter det en magisk pasta cacio de pepe… Här behövdes det finnas en grappa för den som önskade innan desserten  – glass som man häller ovispad vispgrädde på tillsammans med kolasås, chokladsås, färska jordgubbar och ugnsbakad vit choklad – OJ  så gott! Servetterna hade jag gjort själv och de blå dukarna var ärvda från Sanna & Johns bröllop men det viktigaste på dukningen var det kärleksbrev vi hade skrivit till var och en av gästerna som bordsplacering. Vi ville tacka dem för att de varit och är en del av vår resa…. Blommorna skapades av Bloom by Bloom och satte pricken över i:et och när vi inte trodde vi kunde sjunga och dansa mer under middagen bjöd vi ut alla gästerna till Sax on the beat under bar himmel och ett dansgolv som aldrig ville stänga ner… Kan klockan varit 05 när sista gästerna hoppade på cykeln hemåt och vi gick och la oss – nöjda med att ha dansat in vår 10åriga bröllopsdag tillsammans. Jag säger bara en sak. VÅGA GIFTA OM ER MED SAMMA PARTNER IGEN! Det är det häftigaste vi gjort! 

Fotograf : Maria Broström Studios 

Fotograf : Rebecca lund

Fotograf : Anna Ejemo