Åse & Martin

13 maj 2023 

”Hej, vi vill gifta oss om 4 månader, kan du hjälpa oss planera ett magiskt drömbröllop?” så lät det när detta brudparet hörde av sig i början av året och ville passa på att gifta sig redan i maj så planeringen fick gå i rasande tempo men det var lätt med ett så härligt, kärleksfullt och grundat brudpar som Åse och Martin! 

Deras egna ord säger det mesta om vilken stark relation vi byggde upp under dessa månader: 

Martin har varit gift innan. Åse liksaså. This was not our first trip to the rodeo. Vi var därför båda fullt medvetna om vilket jobb som skulle krävas för att få just en sådan bröllopshelg som vi önskade. Med 4 barn, krävande jobb och lite tid kändes det omöjligt. Att få hjälp var därför inget vi tvekade kring, vi visste att det skulle vara helt nödvändigt. 

Vi var i kontakt med bröllopskoordinatorer både i Sverige och utomlands. Även om alla verkade kompetenta så kände vi inte att de förstod vilka vi var. Vår definition om drömbröllop var helt enkelt inte samma som deras. Tiden började springa ifrån oss och vi kände att vi inte ville vänta längre. Vi ville gifta oss NU! Inte om 18 månader. Men vem skulle kunna ro ihop det?! 

In kom Johanna. ”Ni kommer behöva fatta snabba beslut men om ni är med på det så kör vi”, sa hon. 4 månader senare var vi gifta och överlyckliga efter en bröllopshelg som varit helt perfekt. 

 Så vad är det Johanna gör? Någonstans dagarna innan bröllopet skrev Åse ett sms med orden ”Alltså att anlita dig är det bästa beslutet vi fattade kring hela bröllopet. Du är som balsam – reder ut och lugnar ❤️”. Och precis så var det – inte en gång under vare sig planeringen eller bröllopshelgen behövde någon av oss oroa oss för någonting. Johanna löste allt, vi kunde istället fokusera på allt det roliga. 

 Är hon dyr? Ja. Är hon värd varenda krona? JA.  

Vi kan inte rekommendera henne nog, och hon är redan självklar som bröllopskoordinator den dagen vi väljer att förnya våra löften. 

På fredagen checkade gästerna in på Smådalarö gård och bjöds in till chakradans tillsammans i festsalen för att landa in i helgen på ett härligt, öppet och kärleksfullt sätt. Medan gästerna svidade om så trollade vi om den tomma salen till en middagssal med vacker dukning och fördrink på G lagom till de kom tillbaka till en härlig middag. Det bjöds på kärlekstal, roliga överraskningar med de ”galna servitriserna” och mycket skratt kvällen igenom som en fin uppladdning inför den stora dagen. På lördagen kunde gästerna avnjuta ett dopp i skärgården och en kaffe i den strålande solen innan de åkte båten ut i skärgården till den lilla, privata ön Dalaröskans där vigseln hölls med vattnets sus i bakgrunden. Brudgummens mamma var vigselförrättare och inte ett öga var torrt när rosenbladen kastades över det nygifta paret. Med livemusiker som bjöd på stämning under minglet minglade gästerna med brudparet och en av deras döttrar höll tal till brudparets förvåning, ett fint sätt att få någon att våga hålla tal är att inte lägga det under middagen utan på ett annat oväntat ställe där man kanske slipper mikrofon och förväntningar. Brudparet avslutade minglet med deras första dans som gifta innan alla dansade in i orangeriet där vi dukat upp för bröllopsmiddag tillsammans och DJn satte rätt stämning. En gigantisk osttårta fick avrunda middagen innan nattklubben öppnades och det dansades in i natten. Jag ser redan fram emot när det är dags för dem att förnya sina löften! 

Fotograf : Erika Gerdemark